La figura de l’assessor legal a l’empresa

El marc legal complex i canviant en el que ens movem fa que la figura de l’assessor legal sigui fonamental en qualsevol empresa, sigui quina sigui la seva dimensió. Disposar d’assessorament especialitzat ens estalviarà futurs problemes legals, ja que és ben cert que el desconeixement de la llei no eximeix del seu compliment. El fet de no comptar amb un bon assessor legal podria fer que el nostre negoci es veiés embolicat en conflictes de caràcter legal com demandes civils, laborals o indemnitzacions per part de l’Administració Pública.

Cal destacar que la funció de l’assessor legal no és la de resoldre problemes, sinó la de prevenir-los i actuar amb proactivitat. El principal problema de les empreses és que es va a l’assessoria legal en el moment en que es presenta un problema, quan l’ideal seria que l’assessoria acompanyés a l’empresa des de la seva formació.

Per què contractar un assessor legal per a l’empresa?

Com dèiem, la figura de l’assessor legal és de summa importància en qualsevol negoci. A continuació detallem les raons per les quals una empresa hauria de contractar un assessor legal des del seu inici:

Obtenció d’assistència legal en qualsevol branca del dret.

Disposar de representació jurídica en cas d’incidències.

Minimització de càrregues fiscals i tributàries.

Eliminació de futures contingències.

Seguretat jurídica davant la relació amb clients, proveïdors i treballadors.

Correcta actuació davant l’Administració pública.

En definitiva, un assessor legal facilita tots els tràmits i actuacions de l’empresa, minimitza futurs inconvenients i fa que sobrevisqui millor al seu entorn. Si vostè està buscant un assessor legal de confiança per a la seva empresa, pot contactar amb nosaltres. Li oferirem tota la nostra experiència i professionalitat.

Quines funcions pot tenir un assessor legal d’un negoci?

L’activitat d’un assessor legal i jurídic en l’empresa és molt diversa. Destaquem algunes de les principals accions d’un professional en assessorament legal:

Assessorament legal en la creació, gestió i dissolució del negoci.

Defensa dels interessos de l’empresa en qualsevol procediment judicial.

Resolució de problemes legals amb clients, proveïdors i treballadors.

Redacció i gestió d’informes jurídics de l’empresa.

Planificació en l’àmbit de les obligacions fiscals i tributàries.

Assessorament en relació a drets de propietat intel·lectual i industrial.

Assessorament en matèria de qualsevol dret empresarial.

Aquestes són només algunes de les funcions que un assessor legal pot desenvolupar en el negoci, independentment de la seva mida. Si encara no disposa d’un assessor legal a la seva empresa, si us plau, contacti amb nosaltres.