NOTIFICACIONES DURANT LES VACANCES

NOTIFICACIONES DURANT LES VACANCES 2022

NOTIFICACIONES DURANT LES VACANCES 2022

Recordi que hi ha uns “dies de cortesia” durant els quals Hisenda no pot enviar notificacions a la seva bústia electrònica.

Les societats, així com la resta de persones jurídiques i entitats sense personalitat jurídica, i també certs professionals, reben les notificacions d’Hisenda per via electrònica. A aquests efectes:

  • Es poden seleccionar fins a 30 dies naturals a l’any (denominats “dies de cortesia”) durant els quals Hisenda no pot efectuar cap notificació.
  • Això és sumament útil, ja que es poden fer coincidir els dies de cortesia amb el període vacacional. D’aquesta manera, el responsable fiscal de l’empresa pot marxar de vacances amb la tranquil·litat de no rebre cap sorpresa d’Hisenda mentre està gaudint d’elles.

No obstant això, les persones físiques reben les notificacions d’Hisenda en paper, que és el sistema de notificació que s’aplica per defecte (excepte si s’opta expressament per la notificació electrònica). En aquest cas no és possible sol·licitar dies de cortesia. Per tant, Hisenda pot intentar notificar en qualsevol moment, fins i tot a la meitat de les seves vacances.

Si durant les vacances d’aquest estiu rep alguna notificació o intent de notificació per part d’Hisenda i, precisament per la seva absència, se li passa algun termini legal, verifiqui aquestes notificacions i vegi si s’hi pot oposar (per exemple, si Hisenda ha comès algún error o ha efectuat la notificació vulnerant els seus drets). Per exemple:

  • Si no l’ han trobat al seu domicili, verifiqui que Hisenda ha intentat al menys dues notificacions (la segona, en els tres dies següents i en un horari diferent -si el primer intent s’ha realitzat abans de les 15 h, el segon ha de fer-se després d’ aquesta hora, i viceversa-).
  • També podrà oposar-s’hi si pot acreditar que quan van entregar la notificació al seu domicili no va arribar al seu coneixement perquè vostè estava de vacances i estava ilocalitzable.
  • Per últim, també pot passar que el tercer que ha rebut la notificació no hagi volgut recollir-la i l’hagi refusat. En aquest cas, al contrari del que passa quan qui la refusa és vostè, Hisenda no pot considerar que la notificació ha estat realitzada excepte si fa un segon intent. Si per error Hisenda dóna per vàlida aquesta única notificació, recorri.

A Vinaixa Legal Fiscal, bufete de advocats a Tarragona, els nostres professionals l’assessoraran si li envien una notificació durant les seves vacances i, precisament per això, se li passa algún termini legal.