Té una hipoteca lligada a l’IRPH? Això li interessa!

Les condicions de les hipoteques lligades a l’IRPH  estan des d’aquest dimarts 3 de març en el punt de mira. I és que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha dictaminat que els magistrats espanyols podran anular aquelles hipoteques que considerin abusives i poc transparents. I canviar aquest índex per un de legal o per l’euríbor.

I què s’entén per poc transparents i abusives? Doncs, d’entrada, els tribunals espanyols hauran de comprovar en les reclamacions que rebin que els titulars entenien perfectament el funcionament d’aquest índex, els seus mecanismes de càlcul i tenien tota la informació necessària en el moment de la signatura del préstec.

Què és l’IRPH? L’IRPH és un índex elaborat pel Banc d’Espanya i es calcula a partir de la mitjana del tipus d’interès dels crèdits hipotecaris atorgats pel conjunt del sector financer. Val a dir que l’IRPH sempre ha estat superior a l’euríbor, l’índex més utilitzat al nostre país. Una diferència que s’ha accentuat en els darrers anys.

A Vinaixa Legal Fiscal estem a la seva disposició per assessorar-lo i aclarir-li tots els dubtes que tingui sobre aquest assumpte. Contacti’ns.