Recorda que tens una segona oportunitat

T’imagines poder prémer un botó i començar de nou, tot deixant enrere els teus deutes? Doncs bé, sense necessitat de prémer cap botó això és possible, de fet ho és des de l’any 2015, quan al nostre país va entrar en vigor la Llei de Segona Oportunitat.

Una norma, tot sigui dit, no massa coneguda però que ara, amb les conseqüències econòmiques i socials derivades de la pandèmia de la Covid-19 ha adquirit un nou sentit entre particulars i autònoms, que en són els principals beneficiaris.

En què consisteix la Llei de Segona Oportunitat?

Es tracta d’un procés administratiu en virtut del qual les persones físiques, ofegades econòmicament i en situació de fallida, poden cancel·lar el seu deute per llei. El primer pas és renegociar amb els creditors unes noves condicions per aconseguir un termini de pagament adaptat a les possibilitats econòmiques del deutor. Si aquesta opció extrajudicial, tutelada per un jutge, no assolís cap acord es podran iniciar les passes per demanar la cancel·lació per via judicial.

Qui s’hi pot acollir?

Persones físiques, o sigui particulars i autònoms. Fins al 2015 només les empreses es podien declarar en fallida.

Requisits

Per acollir-se a la Llei de Segona Oportunitat:

  • Es valorarà que el deutor actuï de bona fe.
  • No disposar de patrimoni suficient per fer front als deutes.
  • Demostrar que el deutor no ha rebutjat cap feina, ajustada a les seves capacitats.
  • El deute no pot superar els cinc milions d’euros.
  • No haver comès delictes econòmics o socials.
  • És necessari liquidar aquells béns i actius disponibles, sempre que no siguin imprescindibles per a l’activitat I així procedir a demanar davant el jutjat la cancel·lació del deute.

Amb aquesta Llei es cancel·len tot tipus de deutes?

Tots, no. En queden exclosos els deutes amb Hisenda i la Seguretat Social. D’altra banda, un cop beneficiats per la Llei de Segona Oportunitat hauran de passar un mínim de deu anys per, si fos el cas, poder-s’hi acollir de nou.

Així, doncs, la Llei de Segona Oportunitat és una bona solució per a aquells bon pagadors que, per diferents raons, viuen un mal moment econòmic.

Aquesta Llei dona una satisfacció parcial als creditors que, d’altra manera,  es quedarien sense cobrar. Per la seva banda,  el deutor surt de l’espiral que el portaria a la ruïna i amb serioses dificultats per tornar els diners i redreçar la seva vida i activitat.

Recorda que a Vinaixa Legal Fiscal, si ho necessites, estudiarem el teu cas i et proposarem la millor solució possible per tal de que puguis afrontar els teus deutes i obligacions.

27 de novembre de 2020